Hva skjer

Laboratorium Pieśni

Det er en stor ære å presentere det plateaktuelle bandet for første gang i Norge på Naturefest (Lørdag). Bandet kommer i disse dager ut med albumet Hé oyáte. Laboratorium Pieśni ble ett internettfenomen med sangen Sztoj pa moru som i øyeblikket har mer enn 13 millioner avspillinger og nesten 200000 følgere på youtube. I 2020 ble de nominert til årets album innen verdensmusikk med albumet Rasti.

Her slippes aktivitetene og gjestene på naturefest gradvis. Her finner du også en presentasjon av dem og aktivitetene som kommer.

Naturverksted for barna. Bli med på spennende naturverksed for barna der vi sammen leter opp ting i naturen vi kan lage noe med. Tingene tilpasses alder og interesse. Med Sonnie og Anne Cath.
Bli med på Runekurs for barna. Her får barna lage sine egne runer som de får med seg hjem. Gjennom lek og kreativitet lærer de seg om vår
Norønne kulturarv.
Lag din egen gudinne/naturvesen i leire på Naturefest. I en workshop ska vi besöka de andra
sfärerna och gemensamt utforska leran och bjuda in de väsen som vill manifesteras och skulpteras i lera!
Du får med dig din skapelse hem. Med Emelie Styrèn Berg.
Eventyrstien for barn. Her kan barna møte levende figurer fra den Norrøne og Samiske myteverdenen. Barna får lære om den immaterielle kulturarven gjennom lek og spenning. Dette kommer til å skape inntrykk som sitter lenge igjen.
Treskjæring. Gjennom flere tilpassede økter får barna bli med å skape sin egen norrøne trefigur. Alt fra sikkerhet med kniv, til henting av emner blir gjennomgått. Vi har valgt å sette aldersgrensen til 7 år på denne da det godt kan hende at barna er uheldig. Heldigvis finnes det plaster.
Møt Emelie Styrén Berg. Häxa, prästinna, doula, keramiker och healer. Emelie är praktiserande häxa och prästinna, bosatt i skogen intill havet på en kraftplats som heter Skoghem i Bohuslän,Sverige. Hon har stor erfarenhet av ceremoniellt arbete, transformativ healing och andligt arbete. I hennes hantverk med skulpturerna syns kontakten med väsen, andar, gudinnor och gudomar.
Møt E Varg Gráfeldinn som er grunnlegger av Eldengaard. Han arbeider med nordisk jernalderarkeologi og immateriell kulturarv. Han er handverker og arbeider med reproduksjon av arkeologiske funn. På Naturefest vil han veilede barna i treskjæring og vil også ha en viktig rolle i revitaliseringen av Nerthus ritualet.
Dag Linnerud er kanskje mest kjent som forfatteren av runenes magiske verden. Dag har opparbeidet seg kunnskap om Norrøn mytologi gjennom sitt forfatterskap og er selv utøver av norrøn sjamanisme. Med seg har han også Bonnie Rungarunga. Bonnie er maori og sjamanistisk utøver med lang fartstid. De drives begge av et brennende engasjement for å fremme og revitalisere Norrøn immateriell kultur. På årets Naturefest gjenskapes et eldgammelt fruktbarhetsrituale til ære for gudinnen Nerthus som symboliserer Moder Jord. Ritualet har sin opprinnelse i en gammel nordeuropeisk kultpraksis. Gudinnen som ble dyrket ble kalt Nerthus av den romerske historieskriveren Tacitus som beskrev ritualet i år 98 evt. Ritualet inneholder blant annet en prosesjon, rensing med vann, en offernedleggelse og en ildseremoni, der du får høre mer om fruktbarhetskulten i den førkristne tiden. 


Seremonien ledes av Dag-Rune Linnerud og Bonnie Rungarunga. Det er ønskelig at alle deltar i prosesjonen som går gjennom festivalområdet og tar på seg noe hvitt for anledningen.
Noen ganger er det slik at det blir endringer i programmet. Desverre måtte Jens Heimdahl avlyse. Men vi har heldigvis fått inn en fullgod om ikke bedre foredragsholder. Geir Flatabø. Utdannet botaniker og lege,
Offentlig godkjent soppkontrollør og
Birøkter. Vi gleder oss til hans foredrag Planter, ritualer , myter- mytiske egenskaper ved planter fra Vikingetid til idag.
En gjennomgang av egenskaper ved planter hovedsaklig i norsk natur som gjør at de er valgt ut til bruk i seremonielle sammenhenger..
Omtale av planter , mer og mindre kjent og mulig bruk av disse i fest og seremonielle sammenhenger…
egenskaper som er lite påakta i dagens jakt på spiselige nyttevekster.
Møt Gunnar Larsson grunnlegger av Gothenburg City Shamanism. Gunnar har Lule og skogsamiske røtter og betgner seg selv som sjamanpraktiserende heks. Han er socialpedagog og punker. Få ett innsyn i hvordan sjamanisme brukes i naturaktivisme. Her er Gunnars beskrivelse av Gothenburg City Shamanism: En förening för personer med egna erfarenheter av psykosocialt förtryck, där vi läker oss själva genom att arrangera återupprättelse ceremonier för samhällets utstötta från förr och från vår egen tid.
Møt Istvàn Zsolt Baràt, grunnlegger av 4 elementer skole og Ungarsk sjaman. Han er en av de fremste tradisjonsbærerne til Ungarsk sjamanisme, artist, seremonileder, sanger og trommemaker. Han kommer på Naturefest 2023 der du kan oppleve han i flere sammenhenger. han vil blant annet lære bort stemmebruk. Et kurs som var fullsatt ifjor og derfor sterkt ønsket at vi kjører igjen.
Anette Rosenvinge startet sin karriere som programutvikler for sang og drama i Singapore i 2011 hvor hun jobbet i barnehager over hele Singapore. I 2014 flyttet hun til Thailand hvor hun åpnet et lite studio der hun fikk muligheten til å drive med sangundervisning, musikal camper, babysang, smykke-/kunstutstillinger, stemmehealing behandlinger og mye mer. Samtidig som hun jobbet som musikal lærer for flere av de internasjonale skolene i etter-skoletid programmene deres. Nå har Anette kommet hjem til Norge og jobber freelance. De siste årene har det åpnet seg en helt ny verden hvor Anette bruker stemmen sin, intuisjon og reiki energi i en helt unik behandlingsform. Hun tar deg her med på en reise inn i deg selv, hvor du får kontakt med kjernen av hvem du er og det som er så fantastisk med lyd er at det resonnerer med cellene i kroppen på en helt unik måte.
«Musikken har så mange fantastiske strenger å spille på og jeg er utrolig takknemlig for at jeg får lov til å jobbe med barn, unge og voksne i alle aldre. Når man jobber med musikk åpner det seg en helt ny verden hvor man får lov til å utfolde seg på nye fantastiske måter»
Bli med på Eventyrsti der vesen fra folketroen kommer til live og møter barna #ikkeskummelt
#healer #stemmeprakt #læråbrukestemmen
Anna Herkt er sirkusartist og yogalærer fra Tyskland og kommer til Naturfest for å invitere deg inn i den magiske sirkusverdenen. Med sin workshop vil hun lære deg akrobatikk, håndstående og partner-akrotriks. Og etter workshopen kan alle som vil, være med å lage et lite sirkusshow for Naturfest-publikummet
Sjungande skålar producera ett unik varm vibration som känns bra. De producerar en tydlig grundton som låter så trevlig som alla musik instrument. De producerar också flera harmoniska övertoner Kombinationen av mjuka vibrationer, varm grundton och sång övertoner gör att ljuden på sjungande skålar är en mycket unik upplevelser.
Men den verkliga magin är i dig. Skålen ger en fina vibration, men vad händer sedan? Vad gör det verkliga arbetet? Vi är självläkande och självreglerande system. Vårt system använder vibrationen på olika sätt.
Du kan sitta eller ligga ned under klockornas ljud.
Jag heter Leila Dujmusic och kommer til Naturefest 23. Jag har använt skålarna för läkning i 30 år til mig och klienter. Kommer att ge dig chans att vara med på en 30 min resa i vibbratioenens tecken. Varmt Välkomen.
FRA ISTIDENS HEL TIL GYGRER OG HULDRA


KvinneAkademiet og nettkurset Evas Epler drives av Marit Clementz og Ingvild Forbord. De har holdt mange kurs om mytologi og kvinnehistorie i inn- og utland.
På Naturefest vil de fortelle og holde foredrag om
– Hel – den store gudinnen i Norden
– Huldra og mor Holle
– Bøkene «Gudinnens Fortellinger», «Huldra er Hel» og «Veas Bok»

Det blir muntlige fortellinger og meditasjon med gygren Skade

Ingvild Forbord
Marit Clementz
Møt Naturefest trollet. På Naturefest blir mytene til virkelighet og vandrer side om side med oss mennesker. Heldigvis er Naturefest trollet av den vennlige sorten som gjerne deler ut godteri til barna.

Møt Espen Bergheim, han er Reikihealer og Yogalærer. Han kommer på Naturefest 2023, og vil gi noen smakebiter på yoga for voksne og barn. Jeg håper dere vil like det, og kanskje noen tilogmed blir så nysgjerrige at de prøver det ut selv. Yoga er bevegelser og kroppsbeherskelse, og det gir ro i sjelen i en verden med mye stress og press. 

Hvis du er nysgjerrig på hva jeg driver med ellers, er du velkommen til å ta en titt på min hjemmeside islandman.no.
Møt Gunn-Evy Olafsdatter Håkaby. Hun er seremononileder i Sjamanistisk Forbund. Gunn-Evy vil være ildmester under festivalen og sørge for å opprettholde energien. Hun har en sentral rolle under åpningsseremonien. Du vil også møte henne under nærværsøvelser og vil også holde en healingseremoni ved bålet. Gunn-Evy holder også morgenhilsen, en vakker måte å møte dagen på og vil være med på å sette energien for dagen.
Møt Jan-Erik Fjelltrommeren Gravdahl. Han er forstander i Sjamanistisk Forbund, men driver også eget senter i Tisleidalen. Han har lang erfaring fra Meso-Amerikansk tradisjon hvor han har fått opplæring av Elders. Du får møte Jan-Erik i Chagaseremonien, en seremoni med samiske røtter som gir meget sterk healing. Han kommer også til å delta i en rekke andre seremonier og aktiviteter iløpet av helgen.
Møt Gro Hilseth Adriansdatter på Naturefest. Gro er erfaren seremonileder og har har hovedansvaret for å lede åpningsseremonien på Naturefest. Gro er også forstander i Sjamanistisk Forbund. Du får treffe Gro i flere sammenhenger i løpet av Naturefest23
Møt Knut Fuglesteg på Naturefest 23. Knut har med seg livslang kunnskap om naturen og fikk tidlig i sitt liv en innvielse og overlevering av tradisjonell sjamanistisk kunnskap. Som reingjeter og fjellguide har han levd i tett kontakt med naturen og det som bor der. Han er forstander i Sjamanistisk Forbund og sitter også i hovedstyret.⁠
Møt Lillian S.Eid på Naturefest. Lillian har lang erfaring fra Norønn tradisjon og er kjent blant annet fra Gydjene og Månesøste. Lillian får du møte på lydreiser og runeworkshop for barna.
Møt Finn Bugge på Naturefest 23. Han er forstander i Vestfold og Telemark og har lang erfaring i å lede seremonier. På Naturefest får du oppleve han som en del av lydreisene og også i flere sammenhenger.
Møt Asbjørn Aamot. han er forstander i Sjamanistisk forbund og du kommer til å møte han i flere sammenhenger under naturefest. Asbørn er teknisk ansvarlig på Naturefest, men du vil også møte han i seremonier og trommereiser
Møt Sonnie Konrads på Naturefest. Sonnie er seremonileder i Sjamanistisk Forbund men er også godt kjent som samisk leser, medium og mye mer. På Naturefest vil hun delta i seremonier, trommereiser og ikke minst naturverkstedet for barn.
Møt Kjell Gove som er seremonileder i Sjamanistisk Forbund. Kjell vil være sentral i flere av seremoniene under Naturefest. Kjell er medlem av hovedstyret og sitter også i styret i Oslo og Viken.
Møt Jim Flatjord på Naturefest. Jim er forstander Trøndelag og har vært en del av det sjamanistiske miljøet i flere tiår. På Naturefest kommer han sammen med andre til å holde trommereiser for både barn og voksne. Du får også møte Jim i flere seremonier.
Møt Lilly Imogen . Hun er den som er ansvarlig for sosiale media under festivalen. Hun kommer blant annet til å sende live på tiktok @sjamanistiskforbu og andre sosiale media